Stress en burn-out coaching.

Wil je het heft in eigen hand nemen?

Heb jij dat nou ook, het gevoel dat je voor iedereen zorgt maar dat je aan jezelf niet toekomt en hierdoor gestrest bent?

Als je in de zorg werkt of een ander dienstverlenend beroep hebt, sta je de hele dag voor anderen klaar. Je bent gericht op wat anderen nodig hebben en probeert alles te doen wat van je gevraagd wordt. Je wilt een echte teamplayer zijn en werkt extra in geval van onderbezetting. Ook als het je niet uitkomt, neem je toch die extra dienst om collegiaal te zijn. Dat stapje meer hoort toch gewoon bij je beroep?

stress-burn-out-coaching

Handige links

Coaching

Meest recente berichten

Op den duur zet je wel 10 stappen meer en loop je jezelf voorbij. Niet omdat je dit wilt, maar omdat je het gevoel hebt dat het moet en dat anderen het van je verwachten. Dat dit ten koste gaat van je privéleven en je gezondheid neem je voor lief. Tijd voor jezelf heb je inmiddels al lang niet meer. Als je dit probeert te bespreken bij je leidinggevende voel je je niet gehoord. Naarmate de situatie langer duurt, zit je slechter in je vel. Je krijgt lichamelijke klachten, een korter lontje en concentratieproblemen. En vervolgens kom je ziek thuis te zitten. Zou je een burn-out hebben?

Wat is een burn-out eigenlijk?

Burn-out is een toestand waarbij je je volledig uitgeput voelt, zowel mentaal, emotioneel als lichamelijk. Een burn-out is een gevolg van langdurige emotionele overbelasting en stress, en ontstaat doordat iemand langere tijd over de eigen grenzen heen is gegaan. Er vallen vier fases te onderscheiden: stress, chronische stress, overspannenheid en burn-out. Stress en burn-out kunnen talloze klachten veroorzaken. Totale vermoeidheid is er maar één van. Slaapstoornissen, hoofd- en nekpijn, en emotionele instabiliteit zijn enkele andere symptomen van de lange lijst met klachten.

Mensen denken vaak dat het mooi is om jezelf weg te cijferen. Dat is niet mooi, het is stom.

– Jasperina de Jong

Een burn-out wordt vaak beschouwd als een werkgerelateerd probleem, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Iedereen kan een burn-out krijgen. Mensen met bepaalde karaktereigenschappen lopen meer risico dan anderen. En in sommige beroepsgroepen komt burn-out relatief vaker voor, zoals in het onderwijs, de zorg en de zakelijke dienstverlening. Ervaar je veel stress en denk je dat je wellicht afstevent op een burn-out? Of zit je al middenin? Dan kan CtrlALtLife je helpen.

Tijdens een coachingstraject op het gebied van stress- en burn-out helpt CtrlAltLife je bij de zoektocht naar de oorzaken van de problemen. Je leert hoe moeilijkheden het beste gehanteerd kunnen worden en hoe je je activiteiten weer op kunt pakken. Op die manier werk je aan blijvend herstel. Bovendien leer je hoe je stress kunt voorkomen, zodat je niet nogmaals in het dal belandt.

Wil je het heft in eigen hand nemen ten aanzien van je herstel? Weer regie over je leven krijgen en je weer je gelukkig voelen? Neem dan vrijblijvend contact op met CtrlAltLife.  Bij CtrlAltLife word je begeleid door iemand die niet alleen juiste opleiding heeft maar ook ervaringsdeskundige is en weet waar je het over hebt en hoe je je voelt.

Neem direct contact op!