MKB coaching.

Burn-out is de Nederlandse beroepsziekte nummer één

Midden- en kleinbedrijf.

Burn-out is de Nederlandse beroepsziekte nummer één: jaarlijks heeft maar liefst veertien procent van de werknemers last van burn-outklachten. Het CBS, TNO en Arboned hebben berekend dat een echte burn-out gemiddeld leidt tot 242 dagen verzuim. De jaarlijkse burn-outverzuimkosten worden door hen begroot op 1,8 miljard euro.

Het herstel van een burn-out kan maanden, ja zelfs jaren in beslag nemen. Daarom is burn-outpreventie zo belangrijk. Er is veel wat een werkgever kan doen om te zorgen voor een goed preventiebeleid. Ook leidinggevenden kunnen – met de juiste kennis en vaardigheden – veel doen in de preventieve sfeer. Om te beginnen moeten ze signalen van overmatige stress bij werknemers leren herkennen.

Een van de andere dingen die een werkgever kan doen is het faciliteren van coaching. Want ook voor coaching geldt: probeer in te zetten op preventie bij de eerste signalen van langdurige stress. Mensen raken uit balans als hun draaglast en draagkracht niet in evenwicht zijn.

CtrlAltLife heeft twee workshops ontworpen op het gebied van stress- en burn-outpreventie op de werkvloer. Naast deze workshops is het bij CtrlAltLife ook mogelijk om uw werknemer een individueel traject te laten volgen.

Neem direct contact op
MKB

Handige links

Coaching

Meest recente berichten