E-coaching

online, plaats- en tijdonafhankelijk.

e-coaching

Wat is e-coaching?

E-coaching is persoonlijke begeleiding via internet. Het is een vorm van coaching die steeds meer in opkomst is vanwege de grote flexibiliteit en effectiviteit. E-coaching gebeurt online en is daarmee plaats- en tijdonafhankelijk. Zittend aan je keukentafel, tussen vergaderingen door of tijdens een gestolen uurtje in de nachtdienst: e-coaching kan op elk moment. Je kunt de coachingsessies dus gemakkelijk inpassen in je drukke leven.

Voor wie is e-coaching geschikt?

E-coaching is een uitkomst voor iedereen die een druk en onregelmatig leven heeft, maar wel graag wil werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het is geschikt voor iedereen die om kan gaan met een computer en open staat voor online begeleiding.

Wat zijn de voordelen van e-coaching?

  • Coaching op een voor jou geschikt moment, op welk tijdstip van de dag of nacht dan ook
  • Werken aan jezelf in je veilige en vertrouwde omgeving.
  • Anonimiteit: in je eentje achter je beeldscherm werken geeft een gevoel van veiligheid; dit maakt het gemakkelijker om over je gevoelens te schrijven.
  • Het opschrijven van gevoelens en gedachten n.a.v. situaties uit je werk of privéleven dwingt je om goed na te denken, waardoor je sneller tot de kern komt.
  • E-coaching maakt het mogelijk om de chat met je coach terug te lezen; je ziet je eigen proces en vorderingen letterlijk terug, wat motiveert en ervoor zorgt dat je scherp blijft.
  • Het contact vindt plaats in een beveiligde omgeving op je computer, tablet of smartphone.

Handige links

Coaching

Meest recente berichten

Voor welke situaties is e-coaching geschikt?

In grote lijnen leent e-coaching zich het beste voor vragen die concreet van aard zijn, dus de wat minder emotionele vragen. Voor complexere of meervoudige problemen, zoals een burn-out, is blended coaching (zie hieronder) of face to face coaching geschikter.

Hoe werkt het?

CtrlAltLife coacht via www.pluform.nl. Dit is een beveiligd online platform, speciaal ontwikkeld voor online ondersteuning in coachingtrajecten. Je privacy is door de beveiliging optimaal gewaarborgd. Wil je weten hoe e-coaching in zijn werk gaat, neem dan een kijkje op het demo-account van Pluform of neem contact op met CtrlAltLife.

Blended coaching

Blended coaching is een coachingmethode die gebruik maakt van verschillende manieren van communiceren. Het is een mix van off- en online contact. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een combinatie van:

  • face to face gesprekken
  • skype / facetime gesprekken
  • online gesprekken via een platform.

Het grote verschil met een traditioneel face to face coachingtraject is dat je tussentijds regelmatig contact hebt, wat de betrokkenheid ten goede komt en het coachingsproces intensiveert en versnelt.

Gemiddeld heb je twee contactmomenten per week, waarbij het meeste contact online plaatsvindt.

Neem direct contact op!